Apple kondigde in september al aan dat het onderzoek ging doen naar hartritmestoornissen. Het bedrijf wil graag dat de Apple Watch deze stoornissen kan herkennen. Gisteren is dat onderzoek, waarbij samengewerkt wordt met Stanford Medicine, officieel van start gegaan.
Het doel van het onderzoek is het bestuderen en verbeteren van de technologie die we nu gebruiken om hartritmestoornissen te detecteren. Die stoornissen zijn nu namelijk de belangrijkste oorzaak voor beroertes.
Apple en Stanford hebben samen een app gemaakt, die de hartslagsensor van de Apple Watch gebruikt. Die sensor wordt nu gebruikt om onregelmatige hartslagen te herkennen. De sensor werkt door een groene LED-lamp snel te laten knipperen, om data te verzamelen over hoeveel bloed er op ieder moment door je pols stroomt.
Meedoen
Helaas kunnen wij niet meedoen aan het onderzoek. Het staat namelijk alleen open voor Amerikanen. Daarnaast moet je de speciale app downloaden, 22 jaar of ouder zijn en natuurlijk de Apple Watch hebben.
Is er een hartritmestoornis gedetecteerd, dan krijg je een push-notificatie. Ook krijg je een gratis gesprek met een arts die deel uitmaakt van de studie en een speciale pleister die de conditie verder in de gaten houdt.