Deze 4 dingen vertelde Apple je gisteren niet op het Apple Event

Apple Watch series 2

Ondanks het feit dat Apple gisteren 2 uur de tijd nam om nieuwe producten aan te kondigen, vertelde het bedrijf niet alles op het podium. Om de simpele reden dat sommige dingen minder interessant zijn om in een zaal vol journalisten de wereld te slingeren. Deze feitjes komen de dag na het Apple Event boven water. Ik zet ze voor je op een rij.

1. Apple Watch series 2 is dikker en zwaarder

Naast de iPhone 7 kondigde Apple de Apple Watch series 2 aan. Deze is sneller en bevat een ingebouwde GPS-ontvanger. Daarnaast is het nieuwe horloge volledig waterdicht, waardoor je er mee kunt zwemmen. Van de buitenkant ziet de nieuwe Apple Watch er hetzelfde uit als zijn voorganger, maar wat Apple er niet bij zei is dat hij groter en dikker wordt. Logisch: meer technologie neemt meer ruimte in en waarschijnlijk zit er daarom ook een iets grotere accu in het horloge.

De oude Apple Watch was 10,5 mm dik, de nieuwe 11,4 mm. Het gewicht is afhankelijk van het model, maar er komt 3 tot 4 gram bij. Minimale aanpassingen dus en het is dan ook afwachten of je er in de praktijk veel van gaat merken.

2. Alle iPads met 16 GB opslag verdwijnen

Het ging gisteren helemaal niet over iPads en de verwachting is dat er pas volgend jaar nieuwe modellen op de markt komen. Toch heeft Apple minimale wijzigingen doorgevoerd aan de huidige reeks iPads. Net als bij de iPhone, neemt Apple bij de iPad ook afscheid van het 16 GB-model. Bij de iPad Pro bestond er al geen model meer met 16 GB, maar ook bij de iPad Air 2 en iPad mini 2/4 verdwijnen die. De goedkoopste modellen bevatten voortaan 32 GB. Bij de iPad Air 2 komt er daarnaast een versie met 128 GB bij.

iPad Pro

Ook de prijzen van de iPads zijn hier en daar aangepast. Vooral bij de iPad Pro: alle versies met een grotere opslagcapaciteit worden goedkoper.

Door de wijzigingen is er nog slechts één product dat Apple verkoopt met 16 GB opslag: de iPhone SE. Bij de iPhone 6S, die wel op de markt blijft, heeft Apple het goedkoopste model voortaan ook voorzien van een opslagchip van 32 GB.

3. Sommige nieuwe producten zijn pas veel later te koop

Zowel bij de iPhone 7 en Apple Watch series 2 was er goed nieuws voor mensen die niet kunnen wachten om de nieuwe producten in handen te krijgen. Vanaf vrijdag kun je ze namelijk bestellen en vanaf 16 september liggen ze in de winkel, ook in Nederland! Dat geldt alleen niet voor alle aangekondigde producten.

Zo komt de Apple Watch Nike+ pas eind oktober op de markt. Je kunt hem wel vrijdag al online bestellen, maar moet dan dus ruim anderhalve maand wachten tot hij wordt bezorgd. Ook de nieuwe draadloze oortjes van Apple, de AirPods, komen pas in oktober op de markt. Die kun je dus niet direct gebruiken bij je spiksplinternieuwe iPhone 7.

Apple Airpods

4. De oude Apple TV verdwijnt

Vorig jaar introduceerde Apple de nieuwe Apple TV met App Store. De vorige Apple TV, officieel de 3e generatie, zonder de App Store bleef echter ook te koop voor 79 euro. Apple heeft hem echter van de website gehaald. Je kunt hem nog wel bestellen, maar het lijkt erop dat Apple bezig is zijn voorraden op te maken.