Apple gaat zijn Maps verbeteren met luchtbeelden van drones

Apple gaat in Amerika drones inzetten voor het verbeteren van zijn kaarten-app Maps. Dat meldt Reuters. Het project is onderdeel van een grootschalig proefprogramma voor drones op initiatief van de Amerikaanse regering.

Tien projecten van lokale overheden zouden worden goedgekeurd voor het programma, zo meldde het Amerikaanse ministerie van Transport in oktober vorig jaar aan. Inmiddels zijn de tien winnaars bekend, waaronder Apple. De bedoeling is dat de resultaten van de projecten leidden tot nieuwe wetgeving rondom het gebruik van drones.

Drones

Apple werkt met het project samen met North Carolina. Het bedrijf wil drones gebruiken om luchtbeelden te maken, en die gebruiken om Maps te verbeteren. Gezichten van mensen en nummerborden van auto’s worden onherkenbaar gemaakt.

Naast de iPhone-fabrikant hebben ook Alphabet, Microsoft, Qualcomm en Intel toestemming gekregen om te gaan testen. Alphabet en Intel doen dat samen met de universiteit Virginia Tech. Qualcomm en Microsoft werken samen met de stad San Diego en de staat Kansas.