‘Apple halveert productie iPhone X na tegenvallende verkopen’

Apple iPhone X

Apple gaat de productie van zijn iPhone X voor het eerste kwartaal van 2018 halveren. Dat meldt de Aziatische financiële krant Nikkei Asian Review. Reden voor het terugschroeven zijn de tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten en Europa in december.

Apple heeft leveranciers verteld dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2018 verwacht om ongeveer 20 miljoen exemplaren van de iPhone X te verkopen, schrijft de Nikkei Asian Review. In november, toen het toestel net gelanceerd was, verwachtte het bedrijf de komende drie maanden nog 40 miljoen stuks te verkopen.

Na de initiële hoge vraag naar de iPhone X, en de bijkomende tekorten, kan Apple de productie van de smartphone nu gaan terugschroeven.

Hoge prijs

Met een prijskaartje van 1160 euro is het jubileumtoestel de duurste smartphone die Apple ooit heeft uitgebracht. Volgens analisten is dat de reden dat het toestel niet massaal aanslaat.

De hoge prijs wordt vermoedelijk onder meer veroorzaakt door het OLED-scherm, dat wordt geleverd door concurrent Samsung.

De productie van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone 7 blijft volgens Nikkei Asian Review gelijk aan ongeveer 30 miljoen exemplaren.