‘Apple heeft geheim VR-team, Google breidt VR-team uit’

Het nieuws en de geruchten over de investeringen van zowel Apple als Google in virtual reality volgen elkaar in hoog tempo op. En beide bedrijven hebben nu een team dat zich volledige focust op het ontwikkelen van producten binnen deze categorie. Van Google is dat sinds 2,5 week officieel bekend en bij Apple is het het meest recente gerucht, dat dit weekend naar buiten wordt gebracht door de Financial Times.

Officieel weten we alleen dat Apple-baas Tim Cook virtual reality “really cool” vindt. Maar vorige week werd ook al duidelijk dat Apple een belangrijke onderzoeker op het gebied van virtual reality en augmented reality heeft binnengehaald. Daarnaast de Apple de laatste jaren wat overnames op het gebied van computer vision die interessant kunnen zijn voor augmented reality-toepassingen. Nu komt daar het verhaal bij dat er nog veel experts bij Apple zouden werken, onder meer afkomstig van Microsoft en Lytro, de maker van camera’s waarbij je achteraf de scherptediepte kunt veranderen.

Omdat alle media-aandacht naar Apple gaat, sneeuwt het nieuws onder dat Google ondertussen tien designers zou hebben verplaatst naar zijn VR-team. Re/code heeft alle details daarover. Dat sluit één op één aan bij het gerucht dat Google een volwaardige VR-bril zou willen bouwen. Op het gebied van augmented reality brengt Google ondertussen de eerste Project Tango-telefoon naar de markt via Lenovo en komt het met een opvolger van van Google Glass vanuit Project Aura. Op dat vlak zit het bedrijf dus ook niet stil.

Conclusie: zowel Apple als Google zetten dit jaar vol in op virtual reality én augmented reality. En waar dat uiteindelijk toe zal leiden… We gaan het op de voet volgen!