De 7 om 7: Apple heeft na een paar jaar weer een COO: Jeff Williams

De 7 om 7

Apple was jarenlang COO-loos. Tim Cook bekleedde die functie onder Steve Jobs en toen Cook CEO werd, werd de COO-functie niet ingevuld. Tot nu dus. Jeff Williams, tot vandaag senior vice president of operations bij Apple is benoemd tot COO. Hij werkt al sinds 1998 bij Apple, maar heeft niet superveel publieke optredens gedaan in zijn carriere bij het bedrijf.

Een andere wijziging is dat Phil Schiller, de senior vice president of worldwide marketing, voortaan tevens cerantwoordelijk is voor de App Store. Dat is inmiddels een flinke klus, want er zijn tegenwoordig apps voor de iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac.

De vraag is natuurlijk wat de consument gaat maken van deze wijzigingen. Het antwoord is weinig merkbaars, al is de kans groot dat we Jeff Williams vaker op het podium gaan zien bij productieproces. Indirect kunnen dergelijke wijzigingen wel gevolgen hebben voor hoe het Apple de komende jaren zal vergaan.

Naast dit topmannennieuws, hebben we nog zes interessante artikelen voor je uitgezocht. In deze 7 om 7 namelijk antwoord op de vraag: hoe is het om een Microsoft Hololens te dragen? En Adobe doet voorspellingen voor de tech-trends van 2016.

Nieuwe Europese privacywet heeft grote gevolgen voor Amerikaanse tech-giganten

Deze week werd een privacywet aangenomen die in heel Europa gaat gelden. En die wet heeft grote gevolgen voor bedrijven als Facebook en Google.
Lees verder op Fast Company

Online communicatie ook voor veel ouderen onmisbaar

Meer dan de helft van de 65-plussers heeft een smartphone, want ook ouderen zien het nut van online communicatie. Bedrijven beginnen daar op in te spelen.
Lees verder op Numrush

In Windows 10 kun je Netflix besturen via Cortana

Netflix bedienen met je stem? Dat kan al tot op zeker hoogte op de Apple TV via Siri. Onder Windows 10 kan het nu via Cortana. Helaas nog niet in het Nederlands.
Lees verder op Mashable
Microsoft HoloLens

Microsoft Hololens is nog vooral nuttig, niet cool

Een verslaggever van Engadget probeerde de Microsoft Hololen uit. Hij concludeerde dat er interessante toepassingen zijn, maar hij nog niet geschikt is voor vermaak.
Lees verder op Engadget
Zelfrijdende auto van Google

Google’s Alphabet start eigen bedrijf voor zelfrijdende auto

Na Google Life Sciences krijgt ook het zelfrijdende auto-project van Google een eigen bedrijf onder Alphabet. Hoe het gaat heten is nog niet bekend.
Lees verder op Numrush
De vijf mooiste smartwatches

Adobe: Facebook M, Microsoft Edge en smartwatches belangrijk in 2016

Adobe blikt in zijn Digital Index vooruit naar 2016. De meestbelovende producten en diensten zijn Facebook M, Microsoft Edge en smartwatches.
Lees verder op The Next Web

Apple heeft na een paar jaar weer een COO: Jeff Williams

De functie van COO werd niet ingevuld nadat Tim Cook promoveerde tot CEO. Nu is er uiteindelijk toch een opvolger voor Cook: Jeff Williams.
Lees verder op The Verge