‘Apple werkt hard aan slimme speaker met Siri voor in huis’

De Amazon Echo is onder early adopters in de VS een groot succes. De kracht van deze draadloze speaker is dat je er tegen kunt praten om dingen te vragen of apparaten te bedienen, zonder dat je eerst op een knop hoeft te drukken. Google komt nog dit jaar met Google Home, dat ongeveer hetzelfde doet. Apple kan natuurlijk niet achterblijven. Al een tijdje gingen vage geruchten dat Apple met dergelijke producten bezig was. Volgens Bloomberg wordt de ontwikkeling nu versneld.

Het idee is eigenlijk simpel: Siri in een doosje voor in huis. Zo kun je makkelijk opdrachten geven om bijvoorbeeld je lampen aan te doen of muziek af te spelen, simpelweg door ‘Hey Siri’ te roepen. Dat kan natuurlijk al met je iPhone of Apple Watch, maar met een speciaal apparaat dat een vaste plek in huis heeft, wordt dat nog makkelijker, bewijst Amazon.

Apple zou een stap verder willen gaan dan de concurrentie met meer geavanceerde technologie. Onder meer het gebruik van gezichtsherkenning zou worden overwogen. En daarnaast wil het bedrijf betere speakers en microfoons gaan gebruiken dan de concurrentie.

Apple zou op dit moment prototypes testen. Dit zou gebeuren bij medewerkers thuis. Dat betekent overigens niet dat we op korte termijn een aankondiging hoeven te verwachten. Sterker nog: Apple zou het hele project nog kunnen schrappen. Iets wat zeker niet de eerste keer zou zijn.

Invisble hand

Naast het fysieke apparaat zou het techbedrijf onderzoek doen naar een veel geavanceerdere versie van Siri waarmee je je iPhone of iPad helemaal zou moeten kunnen bedienen met je stem. Van het opvragen van webpagina’s tot het geven van printopdrachten, het zou allemaal moeten kunnen zonder handen. Het project heeft intern dan ook de naam ‘Invisble Hand’, zeggen twee bronnen tegen Bloomberg. Binnen drie jaar zou dit op de markt moeten komen.

Apple wil uiteraard niet reageren op de diverse geruchten. What else is new… Bloomberg, of eigenlijk journalist Mark Gurman, heeft in ieder geval een hele goede staat van dienst als het gaat om kloppende Apple-geruchten.