Apple huurde meer vrouwen in, maar is nog niet divers genoeg

De techwereld wordt grotendeels door mannen gedomineerd. Het is dan ook geen verrassing dat Apple vooral mannelijke medewerkers heeft. Daar probeert het bedrijf van Tim Cook de laatste tijd verandering in te brengen, al gaat het volgens de CEO nog niet snel genoeg.

Apple nam de afgelopen twaalf maanden 11.000 vrouwen aan, terwijl dat er een jaar eerder nog ‘slechts’ 6.500 waren. Daarbij focuste de techgigant zich er ook op een diverser personeelsbestand te creëren. Het bedrijf koos daarom bijvoorbeeld 50 procent vaker voor zwarte sollicitanten. Het gaat dus de goede kant op, al is nog steeds 69 procent van alle werknemers man en 55 procent blank, zo meldde Cook vandaag. De verhoudingen aan de top zijn nog wat schever: 72 procent is man en 63 procent is blank.

“We werken er hard aan om op elk niveau te zorgen voor meer diversiteit, zodat ook getalenteerde mensen uit groepen die op dit moment niet goed vertegenwoordigd zijn een kans krijgen bij Apple”, schreef Cook verder. Zijn bedrijf heeft 100.000 mensen in dienst, dus hij beseft als geen ander dat het lastig is om in korte tijd het verschil te maken. “Sommige mensen zullen zien hoeveel vooruitgang we boeken, terwijl anderen zullen aanstippen hoe veel werk we nog te verichten hebben.”