Apple laat ontwikkelaars apps voor iMessage maken

iOS 10 beta downloaden

Aan chatbots waagt Apple zich nog niet, maar iMessage krijgt wel apps. Boven het toetsenbord zie je voortaan een apps-icoontje en hiermee krijg je toegang tot de apps. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een app voor het zoeken en versturen van gifjes of voor het reserveren van een restaurant.

Ook kunnen betaalapps op die manier de mogelijkheid om geld te versturen onderdeel maken van iMessage. Dus als je uit eten bent geweest met een groep deel je snel een betaalverzoek met je vrienden en vervolgens maken ze het geld naar je over, allemaal binnen de berichtenapp op je iPhone.

Eén van de apps die Apple zelf beschikbaar maakt is Apple Music. Op die manier kun je makkelijk muziek delen (als de verzender en ontvanger allebei Apple Music gebruiken).

apple-music-wwdc-2016

Effecten

De apps voor iMessage zijn onderdeel van de grootste vernieuwing van Apple’s chatapp tot nu toe. Andere functies zijn gimmicks, zoals effecten voor je tekst en Digital Touch om tekeningetjes te maken (wat eerder al mogelijk was op de Apple Watch).

Het is duidelijk dat Apple hiervoor goed heeft gekeken naar Chinese chatapps, waar dit soort functies gebruikelijk zijn. Voor Apple is China een belangrijke groeimarkt, dus deze uitbreiding van iMessage is een logische stap.

Screen Shot 2016-06-13 at 21.31.10