‘Apple integreert Shazam volledig in iOS 8 en Siri’

Muziekherkenningsdienst Shazam gaat volgens de laatste geruchten volledig geïntegreerd worden in iOS 8. Apple zou de populaire dienst willen koppelen aan Siri, zodat gebruikers liedjes kunnen herkennen via de microfoon van hun iPhone.

Volgens diverse anonieme bronnen van Bloomberg zou de integratie van Shazam vergelijkbaar zijn als die van sociale platforms als Twitter en Facebook. Hierdoor hoeven gebruikers Shazam niets meer te downloaden, maar is de app een standaard onderdeel van het mobiele besturingssysteem. Ook zouden zij aan Siri kunnen vragen om een nummer te herkennen.

Bloomberg stelt dat de geruchten te linken zijn aan de achterblijvende groei van Apple’s muziekwinkel iTunes. Diverse platenbazen lieten begin deze maand al via Billboard weten dat de downloads via iTunes soms wel tot 15 procent per jaar lijken terug te vallen.

Hierdoor zou Apple niet alleen overwegen om met Shazam aan de haal te gaan, het Amerikaanse bedrijf zou ook aan een uitbreiding van iTunes Radio werken, een Spotify-concurrent willen lanceren of zelfs willen overwegen een iTunes app voor Android uit te brengen.

Begin juni organiseert Apple hun jaarlijkse WWDC-event. Naar verwachting zal de tech gigant op deze developers conferentie hun nieuwe versie van iOS officieel aankondigen.