Apple introduceert routeplanner voor openbaar vervoer in iOS 9

Apple komt naar verwachting met een nieuwe update voor zijn eigen Maps-app. De applicatie zou in iOS 9 ook eindelijk de snelste routes per openbaar vervoer laten zien. De nieuwe update wordt naar verluidt begin juni tijdens de WWDC aangekondigd.

Apple Maps kende een moeilijke start in 2012, vooral omdat iOS daarvoor altijd gebruik maakte van Google Maps. De variant van Apple werd geïntroduceerd in iOS 6, maar werkte lang niet altijd naar behoren. Tim Cook verontschuldigde zich zelfs voor de app: gebruikers werden namelijk alle kanten opgestuurd, behalve de goede.

Toch kunnen we op dit moment met een gerust hart gebruik maken van Apple Maps, want de kaartgegevens zijn flink verbeterd. Het enige wat nog mist is de integratie van informatie over het openbaar vervoer, waardoor veel Apple-users nog steeds regelmatig gebruik maken van Google’s apps.

Dat moet met de introductie van iOS 9 veranderen, want in de nieuwste software-update voor iPhones en iPads wil Apple deze informatie ook zelf gaan aanleveren. Het is niet duidelijk of de planner voor het openbaar vervoer meteen wereldwijd beschikbaar is, dus je hoeft Google Maps nog niet te verwijderen, maar het lijkt ons een stap in de goede richting dat Apple straks eindelijk een volwaardig alternatief kan bieden.