Apple investeert 848 miljoen dollar in zonne-energie

Apple heeft bekend gemaakt dat het 848 miljoen dollar gaat investeren in het opwekken van zonne-energie. Apple loopt hiermee voorop op het gebied van zonne-energie, zo meldt Solar First.

Nadat we eerder vandaag schreven dat Apple’s CEO verwacht dat de Apple Watch net zo populair zal worden als de iPhone, is nu bekend geworden dat Apple flink gaat investeren in schone energie.

Het bedrijf investeert maar liefst 848 miljoen dollar in een ‘solar farm’, dat gebouwd zal worden in Monterey County. Het First Solar’s California Flats Solar Project zal de eerste solar farm worden in de staat Californië.

Cook laat weten dat het terrein voldoende stroom kan opwekken om maar liefst 60.000 huizen te voorzien van elektriciteit. Echter wordt de stroom niet voor huizen toegankelijk, maar zal Apple eerst haar eigen gebouwen van schone elektriciteit voorzien.

Naar verwachting zal 130 megawatt naar de gebouwen van Apple gaan. De elektriciteit die vervolgens overblijft, ongeveer 150 megawatt, zal getransporteerd worden naar het Pacific Gas & Energy grid.

Volgens Joe Kishkill, CCO van First Solar, loopt Apple ver voorop op het gebied van zonne-energie:

Apple is leading the way in addressing climate change by showing how large companies can serve their operations with 100 percent clean, renewable energy.

Daarnaast geeft Kishkill aan dat de investering van Apple noodzakelijk was om het project mogelijk te maken. Het project zorgt voor een enorme groei in de productie van zonne-energie in Californië. Op termijn zal de investering zich terug betalen omdat de kosten van de productie op den duur zullen teruglopen en het een positief effect heeft op de omgeving.

De bouw van het project zal midden 2015 van start gaan en men verwacht de solar farm eind 2016 in gebruik te kunnen nemen.

Dat Apple geïnteresseerd is blijkt wel uit een eerder patent dat het bedrijf wist te bemachtigen. Zo heeft Apple het patent in handen van een touchscreen met ingebouwde zonnecellen.