Apple laat gebruikers functie die iPhone vertraagt uitschakelen

Apple gaat het gebruikers mogelijk maken om de functie die de iPhone vertraagt uit te schakelen. Dat zei Tim Cook, CEO van Apple, in een interview met ABC News. Vorige maand werd bekend dat Apple iPhones met verslechterde batterijen bewust vertraagde om de levensduur van het toestel te verlengen.

“Alle batterijen verslechteren na verloop van tijd”, zei Cook tegen ABC News. Een slechte batterij kan er volgens de topman voor zorgen dat een iPhone plotseling opnieuw opstart. Apple bracht daarom een jaar geleden een update uit die het uitvallen van een smartphone moest voorkomen. “We hebben gezegd dat we het deden, maar ik denk niet dat het veel mensen is opgevallen. Misschien hadden we duidelijker moeten zijn”, erkende Cook.

Apple gaat iPhone-gebruikers daarom inzicht geven in de gezondheid van hun batterij. Ook krijgen gebruikers waarvan Apple de prestaties van iPhones verslechtert, de mogelijkheid om dat uit te schakelen. “We raden het niet aan”, voegde Cook daaraan toe.

De aangekondigde update komt volgende maand eerst naar een ontwikkellaarsversie van iOS, en later ook naar gewone versies van het besturingssysteem.

Rechtszaken

Sinds het nieuws over het vertragen van iPhones bekendheid kreeg, is Apple in meerdere gevallen aangeklaagd voor misleiding. De gebruikers vermoeden dat Apple de update gebruikte om iPhone-gebruikers over te halen een nieuw toestel te kopen.

Tegen ABC News ontkende Cook een ander motief dan het verbeteren van de iPhone-prestaties. Hij verontschuldigde zich tegenover gebruikers die vinden dat het bedrijf hen heeft misleid.