Apple is bezig met de ontwikkeling van virtual reality systemen

Het begint er steeds sterker op te lijken dat Apple zich gaat mengen in de strijd om een virtual reality headset. Eind 2014 ontdekten diverse media al een aantal vacatures bij Apple op het gebied van virtual reality en de zoektocht naar geschikt personeel krijgt een vervolg.

Zo meldt 9to5Mac dat Apple opnieuw vacatures heeft openstaan op het gebied van virtual reality. De techgigant is onder andere op zoek naar een ‘Senior Display Systems Engineer’ en een ‘Senior Display Software Engineer’. In beide vacatures wordt nadrukkelijk om ervaring op het gebied van virtual reality gevraagd.

Hiermee lijkt het duidelijk dat Apple nu ook daadwerkelijk bezig is met de ontwikkeling van een virtual reality headset. Eerder lekte al uit dat Apple een patent heeft bemachtigd voor een dergelijke headset.

Screen-Shot-2015-02-18-at-7.49.32-am

De nieuwe medewerkers zullen zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van hardware en software op het gebied van virtual reality. Via deze weg probeert Apple de kennis in huis te halen om virtual reality elementen te kunnen projecteren op speciaal daarvoor ontwikkelde systemen.

Het is nu afwachten wanneer Apple daadwerkelijk de concurrentie aan wil gaan met onder andere Oculus en Samsung. Zoals het er nu naar uitziet is Apple in ieder geval druk bezig met de ontwikkeling van een eigen virtual reality omgeving.