‘Apple iWatch levert Apple 17,4 miljard dollar op in het eerste jaar’

Volgens analisten bij de Amerikaanse bank Morgan Stanley zit Apple de komende jaren op een potentiële goudmijn, mocht het bedrijf binnenkort inderdaad een iWatch lanceren. Een Apple smartwatch zou in het eerste jaar alleen al goed zijn voor maar liefst $17,5 miljard dollar aan omzet.

Met die cijfers zou de iWatch een betere introductie kennen dan de iPad, die in het eerste jaar $12 miljard opleverde. De analyst is bij zijn rekensom uitgegaan van een geschatte verkoopprijs van $299 en een flinke voorraad iWatches. Maar zelfs als er net als bij de iPhone 5 opnieuw voorraad problemen zijn, mag gerekend worden op een lieve $10 tot 14 miljard dollar.

De reden dat Morgan Stanley zoveel toekomst ziet in een iWatch is dat het apparaat samenwerkt met Apple’s bestaande iOS devices. Daarom zal het apparaat straks vooral verkocht worden aan Apple gebruikers die reeds een iPad of iPhone in hun bezit hebben, in tegenstelling tot ‘nieuwe klanten’ die bijvoorbeeld alleen maar op zoek zijn naar een iPod.

Er is nog steeds geen enkele zekerheid of Apple daadwerkelijk werkt aan een iWatch. Gezien de stagnerende beurskoers hopen veel analysten echter dat het bedrijf snel met een wel zeer innovatief product op de markt komt.