Apple komt met tweede hardware-evenement op 30 oktober

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple heeft dit jaar niet één, maar twee evenementen in de herfst. Onlangs zagen we de presentatie van drie nieuwe iPhones, en op 30 oktober komt er nog meer hardware bij. Het bedrijf gaat dan namelijk naar alle waarschijnlijkheid nieuwe iPads en Macs aankondigen, meldt Engadget.

De uitnodiging zelf was behoorlijk cryptisch. Die bevat namelijk enkel de zin “there’s more in the making” en de datum van het evenement. Maar de afgelopen maanden zijn er behoorlijk wat geruchten geweest, die kunnen aanduiden wat er allemaal gepresenteerd gaat worden.

iPad Pro

Zo zijn er geruchten over twee nieuwe iPad Pro’s, die een randloos ontwerp en een groot beeldscherm krijgen. De tablets krijgen ondersteuning voor FaceID, met dezelfde image signal processing als op de iPhone Xs, Xs Max en Xr. De functie zou ook werken als je het apparaat horizontaal vasthoudt, evenals wanneer je hem verticaal beet hebt.

De iPad Pro’s zouden verder 4K HDR-output naar externe schermen krijgen via een nieuwe USB C-poort. Verder is er een nieuw paneel in de instellingen, om de resolutie, HDR, helderheid en andere instellingen te wijzigen.

Nieuwe Macs

Daarnaast zijn er geruchten over een nieuwe MacBook Air en een Mac Mini. De MacBook Air moet een 13 inch Retina-scherm krijgen en dunnere schermranden. Op dit moment is de MacBook Air nog de enige laptop van Apple zonder Retina-scherm.

De Mac Mini zou voor het eerst in 4 jaar een update krijgen. De nieuwe variant krijgt een focus op zwaardere gebruikers, met nieuwe opslag-opties en processor-opties. Het apparaat wordt waarschijnlijk duurder dan de huidige versies.