Apple koopt fabrikant van draadloze opladers PowerbyProxi

Apple iPhone draadloos opladen

Apple introduceerde onlangs draadloze opladers die de nieuwe iPhones kunnen opladen. Maar het lijkt er op dat het bedrijf meer wil gaan doen met die technologie. Het heeft namelijk net het bedrijf PowerbyProxi overgenomen, dat draadloze opladers maakt. Dat meldt Stuff.co.nz.

PowerbyProxi maakt de Proxi-Module, een modulaire draadloze oplader die in diverse apparaten geplaatst kan worden. Daardoor krijgen de apparaten ondersteuning voor draadloos opladen.

Plannen

Wat Apple precies van plan is met de technologie, is nog niet duidelijk. Dan Riccio, de senior vice president van hardware engineering bij Apple, zegt dat het bedrijf “moeiteloos opladen naar meer plaatsen en meer klanten rond de gehele wereld” wil brengen. Fady Mishriki, CEO van PowerbyProxi, zegt dat zijn team bij Apple gaat werken. Ze blijven echter wel vanuit Nieuw-Zeeland werken, waar het bedrijf gevestigd is.

Hoeveel Apple neer heeft gelegd voor de overname, is niet bekend. Overigens is Apple niet de enige die geïnteresseerd blijkt in het bedrijf. Een paar jaar geleden investeerde Samsung 4 miljoen dollar in het bedrijf.