Apple koopt handige automatiserings-app (en maakt hem gratis)

Apple heeft Deskconnect gekocht, het bedrijfje achter Workflow. Dat is een app waarmee gebruikers in iOS handelingen kunnen automatiseren. Apple maakt de app nu gratis, terwijl er eerst voor betaald moest worden. TechCrunch meldt de deal en kan geen bedrag op de overname plakken.

Workflow is een app die het mogelijk maakt om apps aan elkaar te linken en functies binnen die apps te activeren met een reeks commando’s, zodat ze geautomatiseerd kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld in een keer een adres uit je kalender halen en toevoegen aan Google Maps, waar je aangeeft of je met de auto, fiets of lopend gaat. Die automatische handelingen worden allemaal met een druk op de knop geactiveerd.

Workflow

Opmerkelijke werkwijze van Apple

Het is opmerkelijk dat Apple een app koopt en hem in de App Store laat staan en bovendien gratis maakt. Normaal gesproken haalt Apple overnames uit de Store, waarna ze mogelijk op de achtergrond geïntegreerd worden in iOS.

Het bedrijf deed al wel iets soortgelijks in 2011 met Siri. De digitale assistent bleef toen ook in de App Store, tot het bedrijf de technologie aan iOS toevoegde.

Workflow