Apple koopt populaire slaaptracker Beddit op

Apple heeft Beddit overgenomen, een bedrijf dat een slaaptracker maakt. Dat heeft Beddit bekendgemaakt op zijn website. Wat er precies gaat gebeuren met de producten van Beddit is nog niet duidelijk. Beide partijen waren volgens Engadget niet bereikbaar voor commentaar. Voor nu lijkt het er echter op dat alleen de privacyvoorwaarden aangepast zijn naar die van Apple.

Met de overname lijkt het er op dat Apple zich wil gaan focussen op het monitoren van je slaap. Dat is namelijk het enige wat de Apple Watch niet heeft ten opzichte van concurrenten. Natuurlijk kun je wel een app van een derde partij downloaden, maar het werkt vaak beter als de software en benodigde hardware in het apparaat zitten ingebouwd.

Beddit

Niet bij volgende update

De kans is groot dat Apple zich hier nu dus wel op gaat richten. Waarschijnlijk komt de data over je nachtrust dan naar de Health-app van het bedrijf. Het is echter niet waarschijnlijk dat je de technologie al in de komende updates gaat zien van iOS, watchOS en de Apple Watch. Eerst moet er bijvoorbeeld nog gekeken worden naar de effecten op de accu en hoe ze het gaan implementeren. Maar waarschijnlijk gaan we in de toekomst wel een slaaptracker zien in Apple’s smartwatch.