Apple lanceert deze maand mogelijk al slimme speaker met Siri-ondersteuning

In navolging van Google en Amazon zal ook Apple een eigen slimme speaker presenteren. De lancering vindt mogelijk volgende week al plaats op de eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC.

Volgens persbureau Bloomberg is Apple al begonnen met de slimme speaker met spraakassistent Siri. Die moet concurreren met Google Home en Amazon Echo, die allebei gebruikmaken van eigen spraakassistenten en (nog) niet in Nederland te koop zijn omdat ze geen Nederlands spreken.

Het unieke aan de slimme speaker van Apple tegenover de concurrentie moet de ‘virtuele surround sound’-technologie zijn. Ook werken de producten van Apple goed samen met de speaker, waardoor hij voor mensen met iPhones en Macs aantrekkelijker moet zijn.

Centrale rol in de huiskamer

Het techbedrijf zou de speaker onder andere in de markt zetten om een centrale rol te krijgen in de huiskamer met het besturen van slimme huishoudelijke apparatuur als de verluchting in huis. Daarvoor werkt de speaker optimaal samen met Apple’s HomeKit-systeem.

De Siri-speaker wordt vermoedelijk volgende week maandag aangekondigd op Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC, maar is pas later dit jaar te koop.

Apple heeft inhoudelijk nog niet op het bericht van Bloomberg gereageerd en zal dat vermoedelijk ook niet doen voor de officiële presentatie. Apple kondigt maandagavond (Nederlandse tijd) nieuwe producten aan en Numrush doet verslag.