Apple lanceert Apple TV Channels en streamingdienst Apple TV+

Apple TV+

Apple heeft vanavond twee nieuwe tv-diensten gelanceerd. Het gaat om Apple TV Channels en Apple TV+. Channels moet content bevatten van Amerikaanse TV-zenders als HBO, Showtime en Starz. TV+ is een dienst met eigen content, met series van onder meer Steven Spielberg en Jennifer Anniston.

Apple TV Channels wordt onderdeel van een nieuw ontworpen Apple TV-app. In die nieuwe app kun je films kopen, je abonneren op kanalen en content van streamingdiensten bekijken, zonder de TV-app te moeten verlaten en naar de iTunes Store te moeten gaan. Het idee is dus dat je alles op één plek hebt op je televisie. Diensten als Netflix doen echter niet aan de app mee.

Apple TV

De nieuwe TV-app met TV Channels wordt in mei gelanceerd met een software-update voor de Apple TV 4K. De TV-app verschijnt daarnaast in de herfst op Mac. Ook wordt de app beschikbaar op smart TV’s en Fire TV van Amazon. Ook wordt het mogelijk om Amazon Prime Video te koppelen aan de app.

Of de nieuwe app ook naar Nederland komt, is nog onbekend.

Apple TV+

Ook kondigde Apple vanavond TV+ aan. Dit is een dienst met originele content van het bedrijf, gemaakt door onder meer Steven Spielberg en J.J. Abrams. Het gaat onder meer om een nieuwe sci-fi-serie genaamd Amazing Stories en een serie genaamd The Morning Show met Jennifer Anniston en Reese Witherspoon.

Ook gaat Oprah Winfrey twee documentaires maken voor de dienst.

Apple TV+ Jennifer Anniston en Reese Witherspoon

Apple TV+ moet beschikbaar worden via de Apple TV-app. De dienst wordt deze herfst in ruim honderd landen beschikbaar. Het is onbekend of Nederland hier ook bij zit.