‘Apple lanceert dit jaar een creditcard met Goldman Sachs’

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple zou dit jaar samen met Goldman Sachs een creditcard op de markt willen brengen, die gecombineerd wordt met nieuwe iPhone-functies waarmee je je geld kunt managen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De kaart zou in de komende weken uitgerold worden naar werknemers om te testen.

De kaart moet later dit jaar officieel gelanceerd worden. De bedrijven hopen dan mensen te trekken door meer functies te bieden in de Wallet-app van het bedrijf. In die app kun je dan je uitgavendoelen instellen, je beloningen volgen en je balans managen.

Op dit moment krijgt Apple al een klein deel van de omzet als er een aankoop wordt gedaan via Apple Pay. Maar als het een eigen kaart heeft, dan krijgt het een groter deel, aldus de ingewijden. Ook hopen topmensen dat de kaart het gebruik van Apple Pay een boost geeft.

Mastercard

De kaart is allereerst van Goldman. De bank voegt callcenters voor ondersteuning toe in de Verenigde Staten en bouwt een intern systeem om betalingen af te handelen. Dat project heeft een budget van 200 miljoen dollar, aldus de ingewijden. De kaart gebruikt verder het betaalnetwerk van Mastercard.