Apple lanceert macOS 10.13.1 and iOS 11.1 met oplossing voor Krack

Apple heeft iOS 11.1 en macOS High Sierra 10.13.1 uitgebracht. Meest belangrijk aan deze updates is dat het de kwetsbaarheid in wifi-verbindingen, genaamd Krack, aanpakt, meldt Ars Technica.

De Krack-kwetsbaarheid zit onder meer in het WPA2-protocol, de moderne standaardbeveiliging voor wifi-verbindingen. Via die kwetsbaarheid kunnen aanvallers wachtwoorden, persoons- en bedrijfsgegevens of andere gevoelige informatie stelen. Met iOS 11.1 en macOS High Sierra 10.13.1 wordt die kwetsbaarheid dus gedicht.

Helaas werd die oplossing niet voor iedereen. Het is namelijk alleen beschikbaar voor iPhone 7 en later en voor de 9,7 inch iPad Pro uit 2016 en later. Daardoor blijven veel iOS-apparaten dus wel met de kwetsbaarheid zitten.

Andere updates

In de updates zitten verder een aantal nieuwe emoji. Het gaat onder meer om een tovenaar en genderneutrale karakters.

Verder zijn er in macOS 10.13.1 een paar bugs opgelost. Denk bijvoorbeeld aan Bluetooth die zegt dat het niet beschikbaar is als je Apple Pay gebruikt, en het feit dat je toetsenbord soms niet werkt in Spotlight.

iOS 11.1 brengt verder een 3D Touch-gebaar terug, waarmee je kun wisselen tussen apps. Hiervoor maak je een gebaar aan de zijkant van het scherm of druk je op het scherm. De functie werd in een eerdere update verwijderd.

Verder heeft Apple tvOS 11.1 uitgebracht. Deze kleine update bestaat vooral uit kleine oplossingen voor bugs en een oplossing voor Krack.