Apple neemt startup over die speciale lenzen voor AR-brillen maakt

Apple heeft de Amerikaanse startup Akonia Holographics overgenomen. De startup maakt lenzen voor augmentedreality-brillen. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is onbekend. Dat meldt Reuters. Ook is onduidelijk wanneer de overname plaatsvond, al zegt een bron dat Akonia in de afgelopen 6 maanden “erg stil” is geworden.

Akonia Holographics zegt technologie te hebben, waarmee het “dunne, transparante lenzen voor slimme brillen” kan maken, “die levendige kleuren en beelden met een brede kijkhoek” kunnen weergeven. Het bedrijf heeft inmiddels een portfolio met ruim 200 patenten voor holografische systemen en materialen.

Apple aan de AR?

Met de overname lijkt het er op dat Apple bezig is met een eigen augmentedreality-bril. Het bedrijf wil dat echter niet bevestigen. In een verklaring zegt de iPhone-fabrikant: “Apple koopt af en toe kleinere bedrijven op, en we bespreken over het algemeen niet welke doelen en plannen we daarmee hebben.”

Het bedrijf heeft echter een geschiedenis van het opkopen van kleinere bedrijven. De technologie van die bedrijven verschijnen jaren later vaak in hun eigen producten. Zo werd in 2013 PrimeSense opgekocht, dat driedimensionale sensoren maakt. In de iPhone X, die vorig jaar gelanceerd werd, zit een vergelijkbare sensor voor gezichtsherkenning.