‘Apple neemt vice-president databeveiliging van Amazon in dienst’

Apple heeft een nieuwe stap genomen in de beveiliging van zijn diensten. Het bedrijf zou de Vice President Information Security van Amazon, George Stathakopoulos, in dienst hebben genomen. Dat meldt persbureau Reuters. Hij zou iets langer dan een week aan het werk zijn bij Apple, maar het bedrijf heeft dat nog niet bevestigd of ontkend.

Voor hij bij Amazon in dienst was, was Stathakopoulos werkzaam bij Microsoft in vergelijkbare functies. Volgens Reuters wordt hij onder meer verantwoordelijk voor de bescherming van data over klanten. Het nieuws zou een logische stap kunnen zijn nadat deze maand geleden de eerste ransomware succes had op Apple’s besturingssysteem OS X.

Maar het bericht is op dit moment vooral interessant vanwege het debat dat nu al enkele weken intensief speelt omtrent de zaak tussen Apple en de FBI. Ruim een maand geleden weigerde Apple om mee te werken om een achterdeurtje in zijn software in te bouwen. Sindsdien zoekt Apple openlijk de publiciteit omtrent dit thema en zou in de tussentijd steeds meer stappen nemen om de beveiliging te verbeteren. Vorige week schreven we dat Apple zijn iCloud ook zo sterk wilde beveiligen dat het bedrijf er zelf ook niet meer bij kan.