Apple neemt voormalige YouTube-baas aan

Apple heeft Shiva Rajaraman ingehuurd, schrijft The Information [€]. Rajaraman was een voormalige baas van zowel YouTube als Spotify. De bedoeling is dat hij een strategie gaat ontwikkelen voor Apple’s video content.

De voormalige YouTube- en Spotify-topman moet volgens twee bronnen van The Information aan diverse projecten gaan werken. Dit doet hij onder Eddy Cue, senior vicepresident van internet software en services bij Apple. Een van die projecten is dus het opzetten van een videostrategie. Dit heeft Apple namelijk nog niet goed weten te doen, stellen de bronnen. Diverse topmannen kunnen het niet eens worden over de strategie voor de lange termijn.

De topmannen binnen Apple hebben al overlegd over hoe ze verder moeten met video’s. Zo is er een idee geweest waarbij muziek, nieuws en boeken met nieuwe video- en kabelservices worden gebundeld. Die kun je vervolgens weer activeren via de iPhone en de nieuwe diensten moeten werken met televisies met een internetaansluiting.

Meer duidelijkheid

Kijken we naar Rajaraman, dan kan hij mogelijk helpen hier meer duidelijkheid in te scheppen. Zo werkte hij acht jaar lang bij YouTube in diverse rollen. Een voormalige collega vertelt dat hij op diverse momenten vrijwel ieder onderdeel van het YouTube-team geleid heeft. Daarnaast hielp hij bij het vergaren van partnerschappen met onder meer Disney en Time Warner.

Bij Spotify hielp Rajaraman bij het ontwikkelen van alternatieve content, bijvoorbeeld podcasts. Hier werkte hij tussen 2014 en 2016.

Eerder dit jaar werd overigens al duidelijk dat de iPhone-fabrikant eigen televisieseries gaat maken. Het werkt onder meer aan een serie van Carpool Karaoke voor Apple Music en een serie over Dr. Dre.