Apple onderzoekt opnieuw berichten van studenten die in fabrieken werken

Apple doet onderzoek naar berichten dat een van zijn leveranciers illegaal middelbare scholieren inzet op zijn lopende band. Dat blijkt uit een bericht van de Financial Times, meldt Engadget. Volgens de mensenrechtengroep Sacom uit Hong Kong gebruikte het Taiwanese Quanta Computers tieners om de Apple Watch Series 4 in elkaar te zetten.

Sacom ondervroeg bijna dertig middelbare scholieren die bij de fabriek in China werkten, en ontdekte dat vele van hen aan de lopende band werkten. Volgens een middelbare scholier werkten er ongeveer 120 studenten in de fabriek, die steeds dezelfde procedures moesten uitvoeren “als een robot”.

Een aantal scholieren zouden ook overwerk moeten doen en ’s nachts werken, wat illegaal is volgens de Chinese wetten. De scholieren zouden door hun leraren naar de fabrieken gestuurd zijn. Een aantal studenten zei zelfs dat hen verteld werd dat ze niet zouden slagen als ze de stages niet zouden voltooien.

Onderzoek Apple

Apple doet nu dus onderzoek naar de berichtgeving. Maar het is niet voor het eerst dat dergelijke beschuldigingen gemaakt worden. Vorig jaar ontdekte het bedrijf dat leverancier Foxconn scholieren gebruikte om meer dan elf uur per dag te werken. Het overwerk zou niet geforceerd worden, maar ze werkten alsnog meer dan 40 uur per week. En dat mag niet van de Chinese wet.