Apple onthult nieuwe iPod Touch met betere prestaties

Apple-iPod-Touch

De iPod Touch kreeg in 2015 voor het laatste een grote update, maar Apple is het apparaat zeker niet vergeten. Het bedrijf heeft nu, na vier jaar, weer een nieuwe versie aangekondigd. Deze variant van de muziekspeler krijgt een krachtigere chip die voor betere prestaties zorgt, AR-mogelijkheden en de optie om met groepen te FaceTimen.

De nieuwe iPod Touch komt met de A10 Fusion-chip van Apple zelf. Die chip moet betere prestaties met games geven, en dus augmented reality-ervaringen. Volgens Greg Joswiak, vice president van Product Marketing, is het apparaat zelfs twee keer sneller dan voorheen.

De nieuwe variant komt ook met een nieuwe optie voor opslag. Nu kun je namelijk ook een versie met 256 GB aan opslag kopen, wat ideaal is als je muziek downloadt of offline luistert via bijvoorbeeld Apple Music.

Gamen

Daarnaast kun je op het apparaat dus gamen, wat nu zelfs met drie keer snellere graphics moet kunnen. Deze herfst verschijnt bovendien Apple Arcade, een abonnementsdienst met honderd nieuwe en exclusieve spellen. Die spellen kun je ook op de nieuwe iPod Touch gaan spelen.

Verder biedt het apparaat augmented reality-ervaringen, waarbij er nieuwe mogelijkheden verschenen zijn: gedeelde AR en persistent AR. Dat is een ervaring die verbonden is aan een specifieke locatie. Ook is er beeldherkenning, waardoor 3D-objecten als speelgoed en beeldhouwwerken tot leven worden gebracht.

De nieuwe iPod Touch is per direct te koop in zes kleuren: space gray, wit, goud, blauw, roze en rood. In Nederland heb je het apparaat met 32, 128 of 256 GB aan opslag vanaf 229 euro in handen.