‘Apple ontslaat tientallen medewerkers van Apple Car-project’

Apple heeft ’tientallen medewerkers’ die werken aan Apple Car ontslagen. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant zijn de ontslagen een teken dat het niet echt goed gaat met het project. Het initiatief van Apple om in de auto-industrie te stappen wordt ook wel Project Titan genoemd.

Officieel heeft Apple nog niets naar buiten gelaten over de ontwikkeling van een auto of software voor zelfrijdende voertuigen. Begin dit jaar werd bekend dat projectleider Steve Zadesky niet verder zou werken aan het project. The Wall Street Journal schreef onlangs dat topman Bob Mansfield daarna de leiding over het project heeft gekregen. Mansfield speelde eerder een rol bij de ontwikkeling van de iPad en de Apple Watch. Het bedrijf zou zich onder Mansfield meer zijn gaan focussen op de software van een zelfrijdende auto.

Begin dit jaar werd bekend dat Apple op zoek zou zijn naar een ruimte om een zelfrijdende auto te testen. The New York Times schrijft op basis van bronnen dat Apple een aantal volledig autonoom rijdende auto’s aan het testen is. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van afgesloten omgevingen, in tegenstelling tot concurrent Google. Dat bedrijf test zijn zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Ook Uber is onlangs begonnen met het testen van auto’s op de openbare weg.