‘Apple ontwikkelt draadloze bril voor zowel VR als AR’

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple werkt aan een headset voor zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR). Dat stelt een ingewijde tegenover CNet. Het apparaat, met codenaam T288, zou pas in 2020 moeten verschijnen. De plannen kunnen echter nog gewijzigd of geschrapt worden.

Hoewel het project nog in een vroeg stadium zit, zijn er al wel een aantal dingen bekend. Zo zou de headset een display met een resolutie van 8K hebben voor ieder oog. Dat is een hogere resolutie dan televisies tegenwoordig hebben. Daarnaast zou de headset geheel draadloos zijn.

Aparte box

De headset maakt verbinding met een aparte box met een draadloze technologie. De box draait op een processor van Apple zelf, die krachtiger moet zijn dan wat er nu beschikbaar is. Die box moet vervolgens werken als ‘het brein’ van de headset. Momenteel lijkt het apparaat nog op een PC, maar het wordt geen echte Mac-computer.

Verder hoef je geen speciale basisstations te installeren in een kamer, om je locatie te detecteren. Dat moet wel met de HTC Vive, die ook draadloos is. Bij Apple moet alle technologie echter in de headset en de box zitten.