Apple op zoek naar Nederlandse Business Developer om gezondheidsplatform verder uit te bouwen

HealthKit

Apple is op zoek naar een Business Developer om samenwerkingen binnen de Nederlandse gezondheidszorg aan te gaan, dat ontdekte Emerce vanochtend. Volgens de vacaturetekst moet de nieuwe Apple medewerker onder meer een ‘businessplan voor de Nederlandse zorgmarkt opstellen op gebied van ‘cure & care”.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het met name de bedoeling is om Nederlandse zorginstellingen, health startups en onderzoeksinstituten te koppelen aan het onlangs gelanceerde Health Kit, een nieuwe feature van Apple waarmee gebruikers hun eigen elektronische patienten dossier kunnen gaan bijhouden. Het nieuwe platform zal zowel op de Mac als op mobiel worden uitgerold.

AppleHealthKitHeader

Op dit moment wordt er nog steeds druk gespeculeerd of Apple zelf stappen op gezondheidsvlak gaat maken, bijvoorbeeld met de introductie van een iWatch (of iTime). Het zou echter ook zo kunnen zijn dat de focus niet op hard- maar software komt te liggen. Vorige maand lanceerde Google een alternatief van Health Kit voor Android gebruikers: Google Fit. Onder meer Samsung, LG, HTC, Nike, Adidas, Intel en Withings hebben aangegeven Google Fit te gaan ondersteunen op hun devices.