‘Apple haalt techniek voor beveiliging iPhone middels gezichtsherkenning in huis’

RealFace iPhone 8 Apple

Krijgt de iPhone 8 dan toch echt gezichtsherkenning? Er wordt al tijden over gespeculeerd en dankzij een overname door Apple zullen die geruchten alleen maar aanzwellen. Het bedrijf heeft namelijk het Israëlische RealFace overgenomen, schrijft The Times of Israel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in beveiliging en machine learning rondom het herkennen van gezichten.

RealFace zelf zegt unieke technologie te hebben ontwikkeld om gezichten te herkennen. Ze gebruiken namelijk “kunstmatige intelligentie met de eigenschappen van menselijke perceptie”, waardoor het snel gezichtskenmerken kan herkennen. Het bedrijf heeft daarnaast de app Pickeez ontwikkeld, waarmee jouw beste foto’s worden verzameld van verschillende platformen.

Eerdere geruchten

Vorige maand kwam er nog een gerucht naar buiten dat de iPhone 8 een geheel nieuw OLED-scherm zou krijgen en daarnaast zou worden uitgerust met gezichtsherkenning. De techniek van de Israëlische startup kan gebruikt worden als alternatief voor traditionele wachtwoorden en vingerafdrukscanners. Het sluit aan bij de geruchten van vorige week dat de homeknop uit de iPhone 8 verdwijnt en Apple in plaats van TouchID andere biometrische beveiligingstechnieken zou willen gebruiken.

Wil Apple de techniek van het bedrijf echter gaan gebruiken in de iPhone 8, dan moeten ze gaan opschieten. De bedoeling is dat de nieuwe iPhone komend najaar verschijnt.

Apple en RealFace hebben de overname overigens nog niet bevestigd. Wel is de website van RealFace niet langer bereikbaar.