‘Apple wil muziekherkenner Shazam overnemen voor 400 miljoen dollar’

Apple zou muziekherkenningsapp Shazam over willen nemen voor 400 miljoen dollar. Dat meldde TechCrunch dit weekend op basis van anonieme bronnen. Met Shazam kunnen gebruikers muziek, televisieprogramma’s, advertenties en films herkennen door middel van van audioherkenning.

Volgens TechCrunch is het aannemelijk dat Apple het overnemen van de dienst vandaag bekendmaakt, hoewel de techsite daar zelf niet honderd procent zeker van is. Ook over het bedrag verschillen de bronnen van de site van mening. De waarde van 400 miljoen dollar is gebaseerd op een aangehaald bod van 300 miljoen pond (Shazam is een Brits bedrijf).

Augmented reality

De overname zou een logische stap zijn voor Apple. Shazam is al geïntegreerd in de virtuele assistent Siri. Bovendien sluit de dienst goed aan op waar Shazam al mee bezig is: het doorsturen van gebruikers naar muziekdiensten zoals Apple Music. Ook werkt Shazam aan augmented reality, een technologie waar de CEO van Apple wel wel wat in ziet.

In maart dit jaar lanceerde Shazam zijn augmentedreality-platform voor merken. Gebruikers kunnen met hun smartphone een Shazam-code scannen, waarna een AR-animatie zichtbaar wordt.