Apple Pay concurrent CurrentC gehackt, e-mailadressen van gebruikers buitgemaakt

Apple Pay concurrent CurrentC is slachtoffer geworden van cyberdiefstal. Hackers maakte de afgelopen uren e-mailadressen van gebruikers buit, maar kregen volgens de betrokken partijen geen toegang tot creditcardgegevens. Al met al is het geen lekkere week voor contactloos betalen op deze manier.

Eerder deze week onstond er al gerommel rond het contactloos betalen in de Verenigde Staten. Grote retailers als Walmart, Best Buy en Gap weigeren Apple Pay toe te laten in hun vestigingen, met name omdat de bedrijven in een pact met andere retailers werken aan een concurrent: CurrentC.

Apple’s CEO, Tim Cook, omschreef de situatie als een ‘schermutseling’ die we snel achter ons zouden laten. Daar lijkt het voor nu nog even niet op.

In de afgelopen 36 uur wisten hackers toegang te krijgen tot de database van CurrentC, waar men vervolgens duizenden e-mailadressen van gebruikers wist buit te maken. Een woordvoerder van CurrentC benadrukt dat de hackers geen toegang wisten te krijgen tot persoonlijke gegevens of informatie over betaalpassen. Daarnaast bevindt het platform zich nog in een testfase, waardoor er veel ‘dummy’ e-mailadressen in de database stonden.

Pijnlijk genoeg volgt het nieuws rond de hack na het publiceren van een blogpost waarin het bedrijf achter CurrentC indirect ingaat op de ‘schermutseling’ met Apple. Ook benadrukt het bedrijf de veiligheid van de gebruikersdata in hun ‘secured cloud platform’.