Apple Pay gaat zich volgend jaar volledig op Europa en Azië richten

Analistenvan de Aite Group verwachten dat Apple zich volgend jaar meer op buitenlandse markten gaat richten als het aankomt op Apple Pay.Dat meldt The Business Times. De resultaten in de Verenigde Staten vallen namelijk tegen en in het buitenland zijn consumenten mogelijk meer vertrouwd met contactloos betalen.

Op de planning in 2016 staan China, Hong Kong, Singapore en Spanje. In die landen moet Apple Pay volgend jaar beschikbaar worden, maar waarschijnlijk zijn ook andere Europese landen aan de beurt. In Nederland zijn veel betaalterminals al geschikt voor Apple Pay, wat de mogelijke uitrol een stuk simpeler maakt.

De adoptie van Apple Pay is bijvoorbeeld beter in het Verenigd Koninkrijk dan in de VS. In het VK werd vorige zomer de nieuwe betalingsdienst geïntroduceerd en door goede afspraken met banken en een groot marktaandeel van de iPhone, is het daar een succes.

Ook in China ziet het er goed uit voor Apple, het bedrijf heeft bekend gemaakt samen te gaan werken met UnionPay, een vereniging van bankpassen. Hierdoor wordt de introductie een stuk minder kostbaar en simpeler. Maar juist in China moet Apple wel de concurrentie aangaan met veel verschillende merken die daar trouwe klanten hebben. Onder meer WeChat en Alibaba lijken grote concurrenten te worden.