‘Apple Pay komt nog dit jaar naar mobiele websites’

Apple Pay

Apple Pay is niet alleen te gebruiken in winkels. Het is ook al te gebruiken in app op iOS, mits je in de VS, Australië, Canada, Groot-Britannië of China woont. Nog dit jaar zou het ook mogelijk worden om Apple’s betaalsysteem, buiten applicaties, op mobiele websites te gebruiken.

Met Apple Pay kun je winkelen met slechts je vingerafdruk, waardoor je geen creditcardgegevens hoeft in te vullen. Handig, maar tot nu toe was de functionaliteit alleen beschikbaar in apps. Diverse bronnen vertellen Re/Code echter dat Apple potentiële partners nu vertelt dat de service later dit jaar ook naar mobiele websites komt.

De service moet voor alle gebruikers van iPhones en iPads die Apple’s TouchID vingerafdruk-technologie bevatten, beschikbaar worden. Apple Pay is alleen te gebruiken binnen Apple’s eigen browser Safari. Mogelijk komt de service ook naar iMacs en MacBooks, maar wanneer dat eventueel gebeurt, is niet bekend.

Tijdens WWDC, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars in juni, zou er een aankondiging van de uitbreiding moeten komen, al kan dit volgens bronnen nog wijzigen. Maar het is zeker dat Apple Pay voor de kerst beschikbaar wordt in Safari.

Met deze uitbreiding gaat Apple de directe strijd aan met PayPal, dat One Touch aanbiedt. One Touch wordt door 250 van de 500 populairste webshops gebruikt. Apple Pay zou echter nog steeds een sneller en beter betaalmiddel zijn voor iPhone-gebruikers, vanwege de integratie met het toestel. Wanneer Apple Pay in Nederland beschikbaar wordt, is nog altijd niet bekend. Eind dit jaar moet de service wel in Frankrijk beschikbaar worden.