‘Apple Pay is nu al de marktleider in contactloos betalen’

Apple Pay is nu al de absolute marktleider op het gebied van contactloos betalen. Dat stelt althans CEO Tim Cook, in gesprek met The Wall Street Journal. Volgens Cook is het actieve gebruik van Apple’s betalingssysteem ‘meer dan alle anderen op de markt bij elkaar opgeteld’.

Je weet dat er meer dan rook is, wanneer een woordvoerder van een bedrijf met gestrekt been in de aanval gaat. In het geval van Apple Pay niet zomaar een woordvoerder, maar de leider van het bedrijf, Tim Cook.

Cook sprak zich gisterenavond, tijdens WSJD Live, hardop uit over de strijd waarin Apple sinds de introductie van hun betaalplatform in is beland. Grote retailers als Wal-Mart, CVS en Best Buy weigeren vooralsnog gebruik te gaan maken van het nieuwe systeem, vooral omdat het direct concureert met hun eigen initiatief voor contactloos betalen – CurrentC.

cook_at_wsjd_live_event

Volgens Cook niets meer dan een ‘schermutseling’ tussen beide kampen. De CEO van Apple lijkt er alle vertrouwen in te hebben dat de genoemde bedrijven (en hun partners in het CurrentC-pact) zullen bijdraaien en Apple Pay gaan omarmen.

Een grote drijfveer daarvoor zou kunnen zijn dat Apple – volgens Cook – nu al de marktleider is op het gebied van contactloos betalen. Volgens de samenwerkende creditcard maatschappijen werden er binnen 72 uur na lancering meer dan een miljoen creditcards geactiveerd op het betaalplatform. Dat getal zal in de kleine week sindsdien alleen maar verder zijn gegroeid.

Om de geruchten van een tegenvallende lancering verder de kop in te drukken, vervolgde Cook met de mededeling dat hij deze week zal praten met de oprichter van Alibaba om Pay te laten integreren met diens betaaldienst Alipay. Daarmee zou Apple een behoorlijke voet tussen de Chinese deur krijgen.

Cook wilde niet verder in gaan op de vraag wanneer Apple Pay buiten de Verenigde Staten beschikbaar zou komen.

Foto van WSJD live via The Verge