Apple Pay wordt in februari in China geïntroduceerd, onbekend wanneer de dienst naar Nederland komt

Dat Apple geen haast heeft om haar betalingsdienst te introduceren in Nederland, is geen geheim. Vermoedelijk wordt de dienst in februari geïntroduceerd in China. Niet verrassend aangezien Apple in het land ontzettend veel iPhones verkoopt en het daarmee een hele belangrijke markt is voor het Amerikaanse bedrijf.

Dat melden zowel CNBC News via Twitter en The Wall Street Journal in een rapport. Volgens de krant heeft Apple “recent deals gesloten met de vier grote banken in China. Op deze manier kunnen klanten potentieel hun bankaccounts koppelen aan de betalingsservice.”

Vermoedelijk heeft Apple nog niet alle goedkeuring van overheidsinstanties die het nodig heeft om van start te gaan. Daarnaast moet het bedrijf gaan concurreren met twee populaire betalingssystemen die al enorm veel gebruikers hebben. Tencents Tenpay, onder ander gebruikt door WeChat en de betalingsdienst van Alibaba, Alipay, zijn de diensten die nu veel gebruikt worden in China.

Apple Pay bestaat nu iets meer dan een jaar en vooralsnog is de dienst nog enkel beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In dit artikel blikken we vooruit op wanneer de dienst in Nederland gelanceerd wordt.