Apple presenteert goedkope iPad met Apple Pencil voor het onderwijs

9,7 inch iPad Apple

Apple heeft vannacht een goedkope iPad speciaal voor het onderwijs gepresenteerd. De tablet heeft ook ondersteuning voor de Apple Pencil. Het is voor het eerst dat goedkopere tablets van Apple ondersteuning krijgen tot de stylus.

Apple’s nieuwste tablet heeft een 9,7 inch retinascherm, met schermranden die ongeveer even groot zijn als bij eerdere iPads. Ook zit er een Touch ID-vingerafdrukscanner op. Achterop zit een 8 megapixel-camera. Volges de techgigant gaat het apparaat 10 uur mee op een acculading.

Onderwijs

Zoals gezegd is de iPad speciaal gemaakt voor het onderwijs. Het apparaat moet met vernieuwde software gebruiksklaar voor studenten zijn binnen een minuut. Ook is er ondersteuning voor augmented reality, waarmee je bijvoorbeeld een virtuele kikker kunt tonen om te ontleden.

Ook krijgen studenten vanaf nu toegang tot meer opslag in de iCloud. Als student krijg je nu gratis 200GB aan opslag, tegenover de 5GB die je eerder kreeg.

9,7 inch iPad Apple

Voor leraren werd de app Schoolwerk gedemonstreerd. Daarmee kun je huiswerk verdelen en berichten naar leerlingen sturen. Ook kunnen leerlingen naar een specifieke opdracht in een externe app gestuurd worden. Voor leraren wordt de voortgang in deze externe apps bijgehouden. De app is vanaf juni beschikbaar.

Meest betaalbare iPad

De nieuwe iPad gaat in 359 euro kosten, wat dezelfde prijs is als de vorige goedkoopste iPad. Volgens Apple zelf is de tablet “de meest betaalbare iPad tot nu toe”. De tablet wordt in Amerika ook aan scholen verkocht met korting. Dan komt de prijs op 299 dollar uit. Een europrijs voor scholen is nog niet bekend.

Overigens moet de Apple Pencil wel los worden gekocht, voor 99 euro.