‘Apple presenteert ook dit jaar drie nieuwe iPhones’

Apple, iPhones

Apple kondigde afgelopen herfst drie nieuwe iPhones aan, en in de volgende herfst zou het bedrijf dat opnieuw willen doen. Het gaat dan onder meer om een opvolger voor de iPhone Xr, die de afgelopen tijd minder goed verkocht dan verwacht. Dat stellen ingewijden tegenover The Wall Street Journal.

Het bedrijf zou van plan zijn om een aantal nieuwe camera-functies te introduceren. Het gaat om een driedubbele camera aan de achterkant voor het duurste model, en twee camera’s aan de achterkant bij de andere twee varianten. De camera’s hebben meerdere lenzen, zodat de kwaliteit van de foto’s omhoog gaat.

Scherm

De bedoeling is om LCD-schermen te blijven gebruiken. Dit is deels omdat een telefoon met een dergelijk scherm al maanden in de pijplijn zit en het plan niet zomaar aangepast kan worden. De iPhone Xr heeft ook een LCD-scherm, maar verkoopt minder goed dan verwacht.

Apple overweegt om het LCD-model in 2020 te laten vallen, aldus een aantal van de ingewijden. Dat betekent dat alle iPhones dan een OLED-scherm hebben. Die zit nu al in de Xs-modellen. Twee telefoons die deze herfst onthuld zouden worden, krijgen ook een OLED-scherm.