Apple sluit zich aan bij nieuwe standaard voor verbinding tussen auto en smartphone

Apple, iPhone, MacBook, iOS 12, iPhones

Apple heeft zich aangesloten bij het Car Connectivity Consortium (CCC). Die organisatie wil een nieuwe standaard voor verbindingen tussen smartphones en auto’s ontwikkelen. Dat meldt NU.nl.

Onder meer Audi, BMW, General Motors, Hyundai, Volkswagen, LG, Samsung en Qualcomm zijn lid van het CCC. Naar eigen zeggen heeft de organisatie ruim 75 leden. Daarmee is meer dan 70 procent van de wereldwijde automarkt en 60 procent van de wereldwijde smartphonemarkt vertegenwoordigd.

Nieuwe standaard

Woensdag kondigde de organisatie een nieuwe standaard aan waarmee je je auto met je smartphone op een veilige en betrouwbare manier kunt ontgrendelen en vergrendelen. Daarnaast moet je via je smartphone de motor kunnen starten en anderen toegang geven tot je auto.

Het is nog onduidelijk wanneer de standaard wordt toegepast. Volgens het CCC moet er in het eerste kwartaal van volgend jaar een nieuwe versie uit worden gebracht. Daardoor moet de ontwikkeling goedkoper worden. ook moet de standaard toepasbaar zijn op voertuigen en apparaten van diverse merken.