Apple start vervangingsprogramma voor opzwellende MacBook Pro-accu’s

De accu in de 13 inch MacBook Pro-modellen zonder Touch Bar blijkt te kunnen opzwellen in de behuizing van de laptop. Apple is daar nu dan ook een vervangingsprogramma voor gestart. Dat meldt NU.nl. De laptops werden tussen oktober 2016 en oktober 2017 geproduceerd.

Het programma is wereldwijd gestart. Daarmee kun je je getroffen model gratis laten repareren. Hoeveel laptops daadwerkelijk last hebben van het defect, is onduidelijk. Volgens Apple zijn er overigens geen veiligheidsproblemen. De accu kan dus wel opzwellen, maar dat vormt geen gevaar voor jou.

Zelf controleren

Mocht je willen weten of jouw MacBook Pro in aanmerking komt voor een nieuwe accu, dan kun je dat zelf controleren. Op een speciale pagina kun je het serienummer invullen van de laptop.

Heb je een kapotte accu, dan kun je terecht bij Apple of bij een winkel die door Apple geautoriseerd is. Mocht de reparatie van de accu bemoeilijkt worden door andere beschadigingen, dan moet je dat eerst laten repareren. Het vervangingsprogramma is tot 5 jaar na de aankoop van je laptop geldig.