Apple stopt met gratis iTunes Radio in de VS

Apple Music

Je kunt Apple Music drie maanden gratis proberen, daarna moet je geld betalen. Tot nu toe was voor Amerikanen echter wel mogelijk om gratis naar radiostations te luisteren, binnen een genre of gebaseerd op een artiest. Daar komt nu een einde aan, want Apple maakt de radiostations onderdeel van het betaalde Apple Music-abonnement.

Bij de gratis radiostations, die van oudsher iTunes Radio heetten, kreeg je advertenties te horen (net als bijvoorbeeld bij de gratis versie van Spotify). Apple stopt echter met de verkoop van advertenties, nu het iAd staakt, en dus valt het doek voor de gratis radiostreams. Het bedrijf stopt eind deze maand met de dienst, zo heeft het laten weten in een e-mail aan gebruikers.

Een uitzondering vormt overigens Beats 1, het gepresenteerde radiostation van Apple Music. Dat blijft gratis te beluisteren zonder abonnement op Apple Music.

Voor ons Nederlanders verandert er daardoor eigenlijk helemaal niets. Doordat de gratis radiostations in Nederland niet beschikbaar waren, verdwijnt er ook niets. Het enige wat wij al gratis konden beluisteren was Beats 1, wat dus ook zo blijft.