Apple strijkt 91 procent van de winst uit smartphoneverkoop op

Apple blijkt ook in 2015 weer het overgrote deel van alle winst op de smartphonemarkt te hebben opgestreken. Uit het onderzoek dat werd gepubliceerd door Cannacord Genuity blijkt dat Apple zelfs 91 procent van alle winst binnen sleepte.

Volgens het onderzoek streek Samsung ‘slechts’ 14 procent van de winst op. Dit terwijl Samsung volgens het onderzoek een groter marktaandeel had dan Apple. Zo zou Samsung een marktaandeel van 23,9 procent hebben en Apple een marktaandeel van 17,2 procent. Hieruit blijkt dat Apple zijn smartphones dan ook met een gigantische winst verkoopt.

Apple heeft zijn aandeel in de smartphonemarkt flink vergroot. In 2013 gingen Samsung en Apple nog vrij gelijk op met 57 procent en 43 procent. Toch is het wel duidelijk dat andere smartphone-fabrikanten weinig verdienen aan de verkoop van hun smartphones.

Opvallend is dat het totaal van alle winst uit smartphones boven de 100 procent uit komt. Dit is omdat er ook bedrijven zijn die verlies hebben geleden. Zo leed Microsoft een verlies van 3 procent, leden HTC, Lenovo en Sony alle drie 1 procent verlies en speelden LG, Blackberry en TCL quitte.