Apple test inloggen met gezicht en vingerafdruk voor zijn iCloud

iCloud

Mogelijk kun je binnenkort op een nieuwe manier inloggen bij iCloud op het internet. Apple test namelijk een nieuw inlogproces voor bètatesters van iOS 13, iPadOS 13 en macOS Catalina, waarmee je in kunt loggen met Face ID of Touch ID. Dat schrijft 9to5mac.

Het inloggen met je gezicht of je vingerafdruk kan alleen als je in Safari naar beta.icloud.com gaat op een apparaat die één van de bètaversies van de besturingssystemen draait. Is dat het geval, dan krijg je een pop-up te zien waarin gevraagd wordt of je biometrische gegevens wil gebruiken om in te loggen met je Apple ID.

Apparaten die Face ID ondersteunen, zullen je de optie geven om met Face ID in te loggen. Andere apparaten, zoals de MacBook Pro met een Touch bar, gebruiken Touch ID om je aan te melden.

Overigens sturen apparaten die een bètaversie van het besturingssysteem draaien je automatisch door naar de bètaversie van iCloud. Tweestapsverificatie is echter niet nodig bij het inloggen. Je gezicht of je vingerafdruk volstaat dus.

Eenvoudiger

Het nieuwe proces maakt inloggen in ieder geval een stuk eenvoudiger dan wanneer je je e-mailadres en wachtwoord in moet vullen. Je kunt bovendien al op vergelijkbare manieren inloggen in de App Store en iTunes Store.

Wanneer en of de nieuwe inlogopties uitgerold worden naar alle gebruikers, is nog onbekend.

Foto: Shutterstock.com