‘Apple toont waarschijnlijk Siri-speaker op WWDC’

Na Google en Amazon lijkt het er op dat ook Apple met een eigen slimme speaker komt. Volgens 9to5Mac, op basis van analist KGI, wordt deze nieuwe Siri-speaker tijdens WWDC in juni getoond. In de tweede helft van dit jaar zou het apparaat op de markt komen.

Volgens Kuo heeft de speaker van Apple “geweldig” geluid. In het apparaat zouden daarvoor zeven tweeters en een subwoofer zitten. De speaker zou worden neergezet als een premium apparaat, met een hoger prijskaartje dan de concurrentie. Hij zou logischerwijs samenwerken met Siri, iOS, Mac en AirPlay.

KGI is niet de enige die over een speaker speculeert. In september kwamen er al geruchten naar buiten dat Apple eraan werkt. Sonny Dickson, die regelmatig informatie over Apple lekt, kwam afgelopen weekend met eenzelfde gerucht als KGI. Volgens hem is het ontwerp geïnspireerd op de prullenbak van de Mac Pro. KGI heeft echter nog niets over het ontwerp gezegd.

50 procent kans

De analist is overigens nog niet helemaal zeker van de datum van de aankondiging van de Siri-speaker. Er is een kans van 50 procent dat het apparaat in juni al aangekondigd wordt tijdens de WWDC. Dat zou opvallend zijn, omdat Apple de afgelopen jaren zich bijna helemaal focust op software tijdens de WWDC. Een aankondiging in september, tegelijk met de iPhone 8 is logischer. Hoe dan ook: het lijkt er in ieder geval op dat de speaker voor het einde van het jaar nog op de markt komt.

Mocht dit het geval zijn, dan verwacht de analist dat er tien miljoen speakers verkocht worden in het eerste jaar dat het op de markt is. Het apparaat zou gemaakt worden door Inventec, die ook de AirPods produceren. Later zouden er ook andere varianten bijkomen, net zoals Amazon en kleine Echo Dot heeft.

De stap van Apple zou logisch zijn: de markt voor spraakassistenten wordt steeds groter en niet iedereen wil steeds aan de slag met een smartphone of tablet om het allemaal te besturen. Volgens Kuo zou de Amazon Echo volgend jaar al een grotere markt hebben dan de iPad. Dat is slecht nieuws voor Apple, want dat betekent dat ze minder geld verdienen. Een eigen speaker zou dat gat echter kunnen dichten.