‘Apple brengt dit jaar een Apple TV met 4K-ondersteuning uit’

Toen Apple zo’n anderhalf jaar geleden de huidige Apple TV uitbracht, waren veel mensen verbaasd dat hij nog geen 4K-resolutie ondersteunde. De eerste 4K-tv’s waren toen namelijk al gewoon te koop en het was technisch geen probleem om dat in te bouwen in de Apple TV (los van de extra kosten voor de hardware natuurlijk). Wat in 2015 niet kwam, komt nu alsnog. Volgens Bloomberg test Apple op dit moment een Apple TV met 4k-ondersteuning. En waarschijnlijk wordt dan ook HDR, voor een breder kleurenspectrum, toegevoegd.

Voor wie verder grote vernieuwingen verwacht: die lijken er niet in te zitten, als je de bronnen mag geloven die Bloomberg heeft gesproken. Uiteraard zal de Apple TV dit najaar weer een software update krijgen, die wordt aangekondigd tijdens WWDC – dit jaar van 5-9 juni. Maar grote revoluties van Apple op tv-gebied hoeven we dus niet te verwachten.

En dat blijft ergens jammer. Gevoed door uitspraken van Steve Jobs in zijn officiële biografie en allerhande geruchten was de hoop dat Apple een eigen tv zou maken. Of in ieder geval dat het bedrijf de manier waarop we tv kijken voorgoed zou veranderen. Maar helaas bleek dat te hoog gegrepen. Het duurde zelfs tot het najaar van 2015 om het mogelijk te maken voor ontwikkelaars om apps te bouwen voor de Apple TV.

Een eigen streamingdienst of de mogelijkheid om met een andere interface naar traditionele televisie te kijken via de Apple TV zijn nooit werkelijkheid geworden. En ook dit jaar hoeven we daar dus niet op te rekenen. Maar mocht je een 4K-televisie hebben of kopen dit jaar, dan is de ophanden zijnde upgrade natuurlijk hartstikke welkom.