‘Apple TV wordt slimme assistent voor in huis’

Apple TV

Eerder deze week hoorden we al dat Apple zijn virtuele assistent Siri wil laten concurreren met Amazon Echo en Google Home, tweet luidsprekers met microfoons die stemcommando’s overal in huis kunnen aannemen. Daar wil Apple kennelijk de Apple TV voor gebruiken, melden bronnen nu aan Venturebeat.

Apple zou de huidige Apple TV eerst willen gebruiken als slimme assistent in huis. Gebruikers kunnen met de afstandsbediening commando’s doorgeven aan Siri, zoals bijvoorbeeld het instellen van een wekker of het maken van een taak op een lijst. Op termijn zal er een Apple TV met eigen luidspreker en microfoon komen, zodat de afstandsbediening niet meer nodig is voor stemcommando’s.

Die nieuwe Apple TV met eigen speaker en microfoon lijkt ook een vereiste, mits Apple dit een succes wil maken. Het gebruik van de afstandsbediening zorgt ervoor dat je altijd een klein apparaatje mee moet dragen voor stemcommando’s – en dan kun je net zo goed een iPhone gebruiken om Siri te bedienen. Het gebrek aan een zelfstandige speaker betekent dat de televisie altijd aan moet staan om terug te horen van Siri.

Wellicht horen we binnenkort al iets over de Siri-plannen voor Apple TV. Op 13 juni vindt WWDC 2016 plaats, wat wordt voorgegaan met een keynote waarop geheid nieuwe (software)producten worden aangekondigd.