Apple presenteert Apple TV met 4K- en HDR-ondersteuning

Apple TV 4K

Apple heeft vanavond een geheel nieuwe Apple TV gepresenteerd. Het gaat om de Apple TV 4K, met 4K- en HDR-ondersteuning. Daardoor moeten kleuren meer tot leven komen en beelden scherper dan ooit zijn. Onder meer op iTunes komen er video’s en films in 4K en HDR. Natuurlijk heb je wel een televisie die dit ondersteund hebben om deze in die resolutie te bekijken.

De bedoeling is volgens Apple dat er binnenkort ook 4K- en HDR-content beschikbaar wordt op Netflix en Amazon Prime Video. Wanneer dat precies is, is niet duidelijk. Verder komt er ook ondersteuning voor Dolby Vision.

Siri

De Apple TV kun je onder  meer besturen met Siri. Daardoor kun je bijvoorbeeld zeggen wat je wilt zien, waarop Siri het opzoekt. Ook kun je aangeven dat je films in 4K wilt kijken, waarop Siri automatisch de resolutie wijzigt. Verder ondersteunt de TV-app ruim 60 diensten op de Apple TV en iOS-apparaten. Daardoor kun je altijd nieuwe series en films ontdekken, of je nu thuis bent of niet.

De TV-app komt later dit jaar naar Australië en Canada, in de VS is hij al beschikbaar. Eind dit jaar worden er een aantal Europese landen toegevoegd aan de lijst, maar Nederland zit er vooralsnog niet bij. De Apple TV zelf is vanaf 15 september te bestellen voor 199 euro. Vanaf 22 september wordt deze geleverd.