‘Apple vervangt Touch ID met gezichtsherkenning voor iPhone 8’

iPhone 8

Er zweven al enige tijd geruchten rondom de iPhone 8. Zo lijkt Apple steeds meer dingen weg te halen. Bij de iPhone 7 ging de hoofdtelefoon-aansluiting weg, en nu lijkt de homeknop ook verleden tijd bij de volgende iPhone. Dit kan alleen maar betekenen dat het bedrijf werkt aan geavanceerde technologie├źn die de onderdelen kunnen vervangen.

De vraag was al hoe de smartphone producent de vingerafdrukscanner ging verwerken in het scherm. Nu blijkt dat helemaal niet nodig te zijn. Apple werkt namelijk aan een heuse gezichtsscanner.

Veiliger ontgrendelen

Bloomberg laat weten dat Apple werkt aan een verbeterd veiligheidssysteem. Hiermee kunnen klanten hun telefoon ontgrendelen en Apple Pay betalingen doen met gezichtsherkenning technologie. Deze technologie zou volgens geruchten te danken zijn aan een 3D sensor in de camera aan de voorkant. Ook een oogscanner kan onderdeel worden van de nieuwe technologie.

Volgens de smartphone producent is gezichtsherkenning veiliger, omdat het meer data punten vastlegt dan een vingerafdruk scanner. Hierdoor is de technologie een veiligere optie dan Touch ID. De diepte van 3D beeld zorgt er ook voor dat de ontgrendeling niet gemanipuleerd kan worden met 2D foto’s.

Apple hoopt dit najaar de nieuwste iPhone uit te brengen.